По този начин ще има по-ефикасен контрол върху водачите на такситата, заяви заместник-началникът на КАТ-София Тенчо Тенев, цитиран от Дарик радио.
Обмисляме постоянни проверки с Държавната автомобилна инспекция (ДАИ). Обмисляме на всеки 6 месеца водачите на таксиметрови автомобили да подават декларация, да попълват данни в Столична община и лицензът им да се подменя, допълни Тенев.

Повод за засилените проверки стана инцидентът, при който таксиметровият шофьор Емил Денев предизвика скандал в центъра на София и бе прострелян. Оказа се, че той има 62 акта и въпреки това е карал такси.
Раненият таксиметров водач е платил част от актовете, съставени му от КАТ, обясни днес Тенчо Тенев. Денев обаче обяснявал пред полицаите, че е загубил шофьорската си книжка и затова не му е отнета.

От МВР предлагат още и да предоставят данни колко нарушения са извършили шофьорите в таксиметровите компании на упълномощени от управителите хора. Така според КАТ ще може да бъдат вземани ефикасни мерки и подобни водачи да бъдат сваляни от колите.