За целите на разследването, МВР умолява гражданите да съобщят в най-близкото поделение на ведомството и на тел. 056/84 42 42 всяка информация, свързана с мъжа от снимката. Анонимността е гарантирана.

Според снимката терористът е млад мъж на около 30-35 години, с бяло лице и кестенява коса.

Вчера израелският президент Шимон Перес обяви, че Тел Авив разполага с информация за „убийците и извършителите” на терористичната атака, а българският министър на икономиката Делян Добрев, който бе на посещение в Израел заяви, че до дни израелските власти ще получат пълна снимка на терориста и на неговите съучастници. По думите на Добрев атентаторът е бил в България около 20 дни преди да взриви автобуса с израелски туристи на летището в Бургас.

Снимката на терориста още вчера е изпратена до всички партньорски служби, каза вътрешният министър Цветан Цветанов пред журналисти във Варна, цитиран от "Фокус".
Той допълни, че най-важното към момента е да се уточни истинската му самоличност. По думите на Цветанов снимката е достоверна до 95-100 %.

Вътрешният министър уточни, че образът на терориста е постигнат с нови технологии със съдействието на българските и партньорските служби, аутопсията на главата и показания на очевидци. Снимката не е била пусната по-рано, за да не се създава страх у хората, защото лицето му е било обезобразено.

Цветанов потвърди, че взривът е бил само един и е произведен между двата автобуса. Трите килограма тротил са били на гърба на камикадзето, посочи министърът.