Вчера Симеонов изригна остро срещу премиера, обвинявайки го, че го е саботирал и изиграл, отлагайки разглеждането от правителството на точката за разширяване на ски зоната в курорта. Вицепремиерът заяви, че не иска да вижда Борисов и дори намекна за разпад на коалицията.

Борисов обаче не влезе в тона му, спокойно заяви, че не може да гледа всички телевизионни изяви на "разсърдения" си коалиционен партньор, но го уважава и когато има план за управление на парк "Пирин", сам ще внесе такава точка за разглеждане от Министерски съвет.

Симеонов обаче намеси и името на Тома Белев с думите:

"Разбрах, че Борисов е пуснал SMS на Тома Белев в 10 часа сутринта, че точката за концесията ще бъде отложена и събралите се на сбирка пред парламента две семейства, тези глупаци, веднага се похвалиха във Фейсбук“.

По този повод днес известният природозащитник коментира пред Дир.бг:

"Как ще ми прати Борисов SMS, кой съм аз? Един обикновен гражданин, това са обсесиите на един олигарх, които са се прехвърлили върху неговите политически обслужващи го лица, един български гражданин командва премиер, Народно събрание, медии, ЮНЕСКО...

Обсесиите на хора, които считат, че всичко се решава задкулисно и някой на някого плаща, са направо смешни - как един обикновен гражданин, който се занима с опазване на природата, плаща на премиера, за да се спре развитието на Банско. Такива странни представи за света за мен са изненадващи, че мога да ги чуя от политик. А че един политик обижда гражданите, наричайки ни глупаци, оставям на неговата индивидуална култура, където липсват първите 7 години, човек нищо не може да направи".

Белев беше категоричен, че всеки може да прецени кой лъже и дори предложи във Фейсбук на Симеонов, ако се съмнява, да дойде да провери в телефона му.

"Това, което е важно да се знае е, че Международният съюз за защита на природата излезе само преди 2 седмици с много ясна оценка за това, което се случва в Национален парк "Пирин" и определи, че планът за управление страда от икономически и политически натиск и предвижда застрояване и изсичане, което според мен е вярно", коментира още природозащитникът.

Той уточни, че е изпратил сигнал както до Симеонов, така и до премиера и финансовия министър, в който ги уведомява, че може да се стигне до наказателна процедура за България, тъй като предложението на екоминистъра Нено Димов за промяна на договора на концесионера "Юлен" АД представлява форма на държавна помощ. И така концесионерът ще плаща между 15 и 60 пъти по-малко от концесионерите на плажовете.