Десет минути след излитането на самолета на авиокомпания "Еър доломити", пътуващ от Мюнхен за Венеция, пилотът поискал разрешение да се върне, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Когато самолетът с 58 пътници и 4 души екипаж се приземил, пилотът съобщил за проблеми с двигателя. Южната писта на мюнхенското летище беше затворена за няколко часа и 20 полета бяха пренасочени към други летища.

Следобяд пък самолет със 142 пътници на полски превозвач, изпълнявал чартърен полет от Варшава до египетския курорт Хургада, кацна аварийно на летище София, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорт. Пътниците бяха евакуирани на Терминал 1, а български екип разследва инцидента, уточниха от транспортното ведомство, цитирани от БНТ.

Специалистите са установили, че по една от кислородните маски в самолета има нагар. От летище София съобщават, че самолетът е кацнал нормално на пистата, спазвайки стандартните мерки за сигурност при аварийни кацания.

Самолетът „Еърбъс” А320 е на авиокомпания OLT Express, предаде полската телевизия Kontakt24, цитирана от bTV.

Никой от пътниците не е пострадал. Летищните власти са се погрижили адекватно за тях”, увери Магдалена Гжибовска, говорител на полската авиокомпания. Самолетът излетял от Варшава в 8:06 часа след 36-минутно закъснение. Кацнал е на летище София в 13 часа.
От компанията-превозвач са изпратили друга машина, за да превози пътниците до Хургада.

А320 е сред най-популярните модели на европейския самолетостроителен гигант „Еърбъс”. Летателният апарат е предназначен за обслужване на къси и средни дестинации. Самолетът е с капацитет за превоз на 220 пътници на разстояние от 3100 до 12 000 км в зависимост от модификацията.