Британската медия припомня, че на баба Ванга се приписват много успешни предсказания: сляпата пророчица от България е познала атентатите от 11 септември, първият чернокож президент на САЩ, Брексит и дори възхода на "Ислямска държава". Според последователите на пророчицата от Петрич нейните предсказания се сбъдват в 85% от случаите.

През 1979 година баба Ванга казала, че "всичко ще се разтопи като лед, само едно ще остане незасегнато - славата на Владимир, славата на Русия. Русия не само ще оцелее, тя ще стане господар на света", пише вестник Еxpress.

Предсказанието на баба Ванга е направено пред руския писател Валентин Сидоров, който го публикува в книгата си "Людмила и Ванга".

Не се знае кого е имала предвид, като е говорила за Владимир, но първото име на Путин е точно такова, споделят от британския таблоид.

Пророчицата е направила предсказанието си, вещаейки бъдеща Трета световна война. Според британците вероятност за такава има - напрежението между Русия и Запада достигна нова връхна точка, след отравянето на двойният агент Скрипал на територията на Обединеното кралство. Малко преди това пък Путин представи новите си супер оръжия.

Вижте кои са двете най-страшните нови супер оръжия на Русия:

Руската ракета с ядрен двигател може да лети незабелязана с дни >> >> >>

Пентагонът: Русия има автономно ядрено мега торпедо >> >> >>