Петков:Пошла спекула около случая д-р Димитров

stat
11:08  |  8 март 2018 | Общество / Автор Калина Петрова /  
Румен Петков: Някак с политически усилия гоним ЧЕЗ от България Румен Петков: Някак с политически усилия гоним ЧЕЗ от България

За бившия вътрешен министър Румен Петков няма съмнение, че са необходими промени в текстовете за неизбежната самозащита.
Според него обаче институционалният подход е закъснял и държавата създава впечатлението, че върви след събитията.

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите на правосъдието и на вътрешните работи текстовете в Наказателния кодекс, касаещи неизбежната отбрана, да бъдат прецизирани. Исканията на министър-председателя идват след разразилия се скандал в Пловдив, където лекар простреля смъртоносно крадец в собствения си гараж. 

"Опитът да се яхне общественото недоволство е много пошла спекула, от която обществото губи", подчерта Петков в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Той изрази притеснението си, че на улицата има рецидивист с много присъди, какъвто бе и убитият от д-р Иван Димитров Жоро Джевизов-Плъха.

По думите на Петков такива хора очевидно нямат място сред нормалните граждани.

"Не може няколко месеца да лъжеш, че във всяко село ще имаш полицай. Гражданите разбират, че ги лъжем, голяма част искат да бъдат излъгани", обвини управляващите бившият шеф на МВР.

Според него накрая хората стигат до извода, че няма държава и трябва сами да се грижат за сигурността си.

Членът на Изпълнителното бюро на АБВ коментира и казуса "ЧЕЗ", който разгорещи страстите в държавата и предизвика протест пред МС на политически партии и неправителствени организации. Петков отбеляза важността на съдебната процедура, която ЧЕЗ води срещу България.

"Трябва да си дадем сметка, че утре тези 500-600 млн. лева ще ги плащаме ние. Трябва да се направи много сериозен анализ на правомощията на КЕВР. Някак с политически усилия гоним ЧЕЗ от България", коментира Румен Петков.  
Последно в Общество


Борисов: Поправете пътищата, да има полицаи в малките селища

Премиерът Борисов свика оперативно заседание за битовата престъпност и пътната мрежа в края на зимния сезон.