В неделя ще започне цялостната реконструкция на бул. „Прага“.

"Там ще има цялостно затваряне - от бул. „Пенчо Славейков“ до Петте кьошета – бул. „Ген. Скобелев“.  Ще имаме реконструкция на асфалтова настилка, тротоари и подмяна на осветителните тела“, уточни Фандъкова, цитирана от "Фокус"

Предвижда се ремонтът да бъде завършен в средата на месец август.

"В понеделник започваме вече и реконструкцията на бул. „Дондуков“ в участъка от Министерски съвет - от ул. „Сердика“, до ул. „Г. С. Раковски“ с цялостно затваряне на булеварда, за да можем да успеем в началото на есента да приключим. Там сроковете се удължиха, заради решението да бъде запазена паважната настилка“, съобщи още кметът.

Ремонтът на булевард "Княз Александър Дондуков" започна на 4 юни >>>

Зам.-кметът Евгени Крусев уточни, че сроковете за изпълнение на ремонтните дейности са съобразени изцяло с настилката, която се поставя.

"Знаете, че павираната настилка се изпълнява по-бавно. Така че се надявам в рамките на два месеца тази отсечка - между ул. "Сердика" и ул. "Г. С. Раковски", да бъде изцяло завършена. Това включва, както релсовия път, така и павирана настилка и велоалеята, която също ще бъде изпълнена от гранитни павета, но с гладка повърхност, така че да бъде максимално комфортно карането на велосипед“, поясни Крусев.

Велоалеии на Дондуков >>>

Столичният кмет апелира за търпение на столичани във връзка с престоящите ремонти.

"Апелирам и моля гражданите за търпение - ще се постараем бул. "Прага" да бъде завършен още в средата на месец август, а за бул. "Княз Александър Дондуков" ще се направи всичко възможно, макар че срокът е по-дълъг, в началото на есента, някъде в края на октомври да имаме завършен обект. Той е много тежък обект. Там имаме подмяна на водопровод и разбира се редене на паважната настилка, което е доста отговорна задача“, поясни Фандъкова.

Тя допълни, че тротоарите в момента там са безобразни, така че се надява всички да проявят търпение и да имаме един хубав булевард.

Ремонти по Графа и „Цар Борис III” >>>

Нов вход за парка на Военна академия

От днес се отваря и втори ход за граждани парка на Военна академия от към ул. "Хан Омуртаг".

"Това е по инициатива на гражданите със съдействието на районните кметове на район „Средец“ и „Оборище“ и разбира се с огромното съдействие на самата Военна академия. Тази част от парка, която е отворена за посетители, се поддържа от Столичната община, така че от днес хората от тези райони ще имат възможност бързо да могат в тези горещини да влязат в прекрасния парк с вековни дървета“, обясни столичният кмет.