Петър Христов помогнал за разкриването на ”Наглите”

stat
17:03  |  8 януари 2018 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Петър Христов Петър Христов
Сн.: в-к "Борба"

Убитият бизнесмен Петър Христов е помогнал да бъде разкрита бандата на "Наглите" и една от версиите за разстрела му е - отмъщение.
Това съобщи "24 часа", като се позова на свой високопоставен източник в МВР.

49-годишният бизнесмен бе прострелян тази сутрин около 10 часа пред офиса на една от фирмите му - "Лактима" на столичната улица "Ралевица". Той е откаран във ВМА от личния му шофьор, но въпреки усилията на лекарите и 30-минутните реанимационни действия, почина.

От МВР съобщиха, че Петър Христов е издъхнал в 10.49 часа, а най-вероятно зад убийството му се крият бизнес интереси. Не се изключва обаче и версията за лични мотиви. 

Неофициално изплува и версията - отмъщение, тъй като Петър Христов бил човекът, който направил връзката между екипа разследващи служители на ГДБОП и човек от престъпния свят, директно свързан с "Наглите". Това е Валентин Михайлов-Ихтиманския, който участва в някои от отвличанията и в охраната на част от жертвите на групата. По-късно той стана защитен свидетел по делото срещу групата.

По-рано днес в отговор на въпрос проверява ли се версия, че Петър Христов е съдействал на МВР и прокуратурата за разкриване на криминално престъпление, директорът на СДВР Ивайло Иванов заяви: „Ако получим такива данни, ще проверим и тази версия“.

За 3 години "Наглите" отвлякоха 13 души, убиха двама, поискаха почти 40 милиона евро откуп и успяха да вземат над 3 милиона. Първите им жертви бяха Ангел и Камелия Бончеви. Бизнесменът беше отвлечен от бандата през 2008 година, а след освобождаването му след платен откуп беше похитена съпругата му, която по-късно почина от онкологично заболяване. 

През 2012 г. четирима от бандата бяха осъдени за 8 отвличания, други трима бяха оправдани, а четвърти – Киро Шкафа, бе убит преди "Наглите" да чуят присъдите си. Парите от откупите на жертвите така и не бяха открити до ден-днешен.Последно в Общество


АБРО отбеляза своята 20-годишнина

Юбилеят на организацията събра на едно място над 100 представители на телевизиите и радиата в България, МК, регулаторните държавни органи и комисии в парламента