Стоев е привлечен като обвиняем за държане на две огнестрелни оръжия и боеприпаси към тях без надлежно разрешение.

До момента е установено, че за периода от 26 юли до 2 август 2017 г., обвиняемият Симеон Стоев е държал пистолет, марка „Берета“ и втори пистолет, чиято марка е неизвестна, в дома си в Пловдив.

Оръжието бе открито от служители на МВР в тайник, който се намирал под печката в една от стаите в жилището му.

За срок от 24 часа по делото са били извършени активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, огледи на местопроизшествия, назначени са били балистична и химическа експертизи и др. Разследването по случая продължава.

Стоев е първият човек, приближил се до трупа. Има свидетели, които разказват, че той се е навел и взел нещо от местопрестъплението, но без да видят какво. Дълго време Стоев се опитваше да заблуди разследващите, че няма нищо общо със случая. Експертиза чрез натривки по ръцете му установила, че е имал контакт с оръжие, което е дало повод на разследващите да влязат в дома му за претърсване.

Първоначално се смяташе, че бизнесменът Данаил Божилов е убит на кучешката алея в парк "Лаута". След това обаче версията бе коренно променена, тъй като бе открита и бележка в задния му джоб, в която бизнесмена пише, че е имал финансови затруднения.