Това каза заместник-главният прокурор Ася Петрова пред медиите, като допълни, че има тази информация от около месец и осъденият се намира в затвора. Тя обаче отказа да каже кой е той.

Петрова бе наблюдаващ прокурор по мегапроцеса, който завърши през декември м.г., когато Върховният касационен съд потвърди доживотните присъди без право на замяна на Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца за организиране и ръководене на престъпна група, извършила убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и великотърновския адвокат Петър Лупов през 2009 година.

По думите на зам.-главния прокурор има други два сигнала, някои от тях с давност от няколко години, по отношение на бившия шеф на отдел "Контратерор" към ГДБОП Валентин Цоновски. Те били свързани със заплахи за живота му и поръчано убийство.

Според Ася Петрова тези сигнали трябва да са в службите и те да работят по тях.

Зам.-главният прокурор заяви още, че присъдата е най-точната оценка за работата на прокуратурата и МВР. Тя каза още, че в материалите по делото се съдържат много веществени доказателства, биологични материали, иззети при огледа от местопрестъпленията, както и показания на свидетели очевидци на две убийства.

Ася Петрова коментира и разстрела на бизнесмена Петър Христов.

ой имаше роля в операциите „Килърите” и „Наглите” и имаше твърдения, че покушението е отмъщение, поръчано от затвора и което може да застигне още хора. Вярвам, че службите работят", каза тя.