Славов бе обвинен в длъжностно престъпление и ощетяване на общинския бюджет с близо 1,4 млн. лв. Според прокуратурата, еднолично и без решение на Общинския съвет, той е назначил управител на едно от общинските дружества. По-късно този управител, отново без решение на Общинския съвет, подписва договор за учредяване на граждански дружество със сливенска фирма, в която Славов имал дял преди да стане кмет.

Гражданското дружество печели обществена поръчка за озеленяване и почистване на града за над 3,5 млн. лв.

Прокуратурата обвини кмета, че е нарушил Законите за общинската собственост, за обществените поръчки, за бюджета и местното самоуправление. От държавното обвинение поискаха за Славов 4 години лишаване от свобода и шест години да не заема обществена длъжност.
Пред съда кметът отхвърли обвиненията, а преди съдебното заседание го определи като поредното нелепо дело срещу него.

След заседанието прокурорът по делото каза, че ще обжалва решението на съда, а кметът пък обясни, че е доволен от решението.
Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок.

Това е трета оправдателна присъда за Славов. В края на миналата година Ямболският окръжен съд го оправда по обвинение в нарушение на закона за обществените поръчки и ощетяване на общинския бюджет. Славов беше обвинен, че е нарушил закона при сключването на договор за списване, предпечат, печат и разпространение на информационен бюлетин на община Ямбол.

През 2011 г. пък той бе оправдан за нарушение на закона за обществените поръчки при ремонта на спортната зала "Диана".
След като никой не се явил за изпълнител на поръчката, вместо прекратяване на процедурата, Славов поканил фирма за извършване на ремонта и сключил договор с нея без осигурено финансиране.