Това заяви кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин на среща с актива на партийната организация в Красна поляна, откъдето е започнала политическата му кариера, съобщи БТА.

"Нито Стефан Данаилов, нито аз, си търсим служба, но някой трябва да спре ГЕРБ", каза Калфин. Според него тези избори са важни, за да не се даде възможност на ГЕРБ "да запуши устите" на всички институции.
Кандидатът на левицата посочи, че от два месеца не е спрял да обикаля страната и дотук е изминал 15 хиляди км.

"В България има две реалности - всеки ден се откриват обекти, режат се ленти, но проблемите на хората са други - с доходите. Това, което трябва да се случи и аз ще го направя, е да се променят приоритетите и да се сложат на дневен ред проблемите на хората - доходите, работните места, здравеопазването, реализацията на младите хора", заяви още евродепутатът.

Според него кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев няма план за държавата. Калфин посочи, че в министерството на регионалното развитие има осем приоритета, но Плевнелиев е работил само по един - строителството на две магистрали.
"От началото на годината не е влязъл един лев европейски пари за пътища, тези средства се плащат от държавния резерв", добави той.

Според бившия външен министър Плевнелиев бяга от дебат, защото колкото пъти си отвори устата, толкова пъти казва нещо сбъркано.
"В 14 града има протести, 400 арестувани и на това Плевнелиев казва, че никой не се интересува от случая в Катуница", коментира днешното телевизионно интервю на опонента му Калфин.
Според него протестите след случая в с. Катуница са страшно опасни и са провокирани от това, че институциите не работят.
"Как да работят като Кирил Рашков, пише във вестника, че събира гласове за ГЕРБ", коментира избраникът на БСП за "Дондуков 2".

На въпрос от гражданин накъде гледа Ахмед Доган - наляво или надясно, Ивайло Калфин призна, че няма да откаже подкрепа от ДПС.
"Позициите ми са ясни, ако ДПС реши, че тези приоритети отговарят на техните избиратели, те са добре дошли", добави той.