Сигналът за инцидента е подаден на 29 юни около 07.00 ч. от УМБАЛ-Бургас, съобщиха от ОД на МВР Бургас.

Жената с инициали М. С. дошла на регистратурата на болничното заведение движейки се много трудно, във видимо неадекватно състояние, със следи от побой. Веднага е насочена в "Шокова зала" и е последвала спешна операция. В момента е в реанимация с опасност за живота.

В резултат на започналото полицейско разследване е установено, че извършителят на побоя е криминално проявеният и осъждан И. Т., 39-годишен, от Харманли. Той и пострадалата влезли заедно в България на 15 юни от Холандия, като се насочили към Харманли. От 18 юни до 25 юни пребивавали в къща за гости в с. Равда, а впоследствие се установили в хотелски комплекс в Китен.

Полицията в Бургас, Несебър, Созопол и Приморско е вдигната на крак. На 29 юни вечерта е атакуван адресът в Китен, на който се укривал биячът. По време на задържането мъжът е направил опит да избяга, скачайки през терасата на втория етаж на хотелската стая. Това наложило довеждането му в УМБАЛ - Бургас, където лекарите са установили счупвания на два прешлена.

Мъжът е направил пълни самопризнания за извършения побой, като обяснил, че в продължение на няколко дни системно пребивал М. С.

На 29 юни, след поредното посегателство, лично я докарал и оставил пред бургаската болница.

Полицията в Бургас, Несебър и Приморско разпитала свидетели, претърсвала и изземвала, правила е оглед на местопроизшествието.

Точните причини за проявената агресия от И. Т. са в процес на изясняване. Повдигнато му е обвинение за опит за убийство. Той е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление.

Разследването продължава.

Според запознати жената е станала жертва на сводник, за когото е работела в Холандия.