Разследват бившия шеф на ”Петрол”

stat
14:57  |  29 ноември 2010 | Политика / Автор Десислава Димитрова /  
Митко Събев (на снимката) е подал жалба, че Цветан Димитров е източил пари за Денис Ершов Митко Събев (на снимката) е подал жалба, че Цветан Димитров е източил пари за Денис Ершов
Сн.: БГНЕС

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу бившия изпълнителен директор на "Петрол" АД - Цветан Димитров.
Разследването е за незаконно присвояване на около 1 млн. и 95 000 лв., уточниха в официално съобщение от държавното обвинение.

Престъплението представлява особено тежък случай. Досъдебното производство е образувано след жалба на един от акционерите в дружеството - Митко Събев, срещу отказа на Софийската районна прокуратура (СРП) да образува производство.
През юли Събев е подал сигнал за това, че от 1 март до 18 юни, по нареждане на главния финансов директор на дружеството, са изплащани парични средства от "Петрол" АД на Денис Ершов, също акционер в дружеството, без правно основание.

В сигнала се посочва, че сумите, изплатени и преведени на името на Ершов, не са получавани лично от него, а от Цветан Димитров, без управителните органи на дружеството да са уведомявани за разходваните суми. Не е взимано решение на управителните органи Димитров еднолично да се разпорежда с повереното му имущество, жалва се още Събев.

СРП е отказала да образува производство по-рано, тъй като данните, събрани от разследващите органи от МВР, касаели гражданско-правни отношения, които не са от компетентността на прокуратурата. Определението на СРП сега е отменено.

В отговор на обвиненията Цветан Димитров заявява пред "Дневник", че Митко Събев е източил 43 млн. лева от веригата бензиностанции чрез схема на дъщерната  "Нафтекс петрол" и компанията-майка "Петрол холдинг" само от началото на годината. Димитров твърди, че досега не е говорил, тъй като е имал договорка със Събев да не го замесват в съдебния спор около "Петрол".

Миналата седмица избухна скандал около "Петрол холдинг", в който беше замесена и Агенцията по вписвания. На пресконференция Митко Събев заяви, че сметките на дружеството са блокирани заради удостоверение, издадено от Агенцията по вписванията и поиска оставката на изпълнителния директор Виолета Николова.
Последно в Политика


Маринов: 2017 г. - ”нагоре по стълбата, която води надолу”

Без съмнение, годината бе трудна, тревожна и нервна. Истината е, че от крехките тенденции на икономически напредък се възползват малка част от българите.