Сидеров заяви пред журналисти в парламента, че това били пари на висши представители на бившите управляващи, а посоката била Ливан, откъдето парите могли да се вкарат във всякакви офшорни сметки.

Става въпрос за милиарди, каза Сидеров.

"Това е, което ми подават много близки до Борисов и Цветанов, хората, които започват да се освобождават от страха и да говорят. Такива ще има все повече и аз мисля, че разкритията, които предстоят, ще накарат Борисов да се скрие, освен, че няма да е в Народното събрание (ГЕРБ бойкотира заседанието - б.р.)", обясни лидерът на "Атака". 

Това не е първото публично споменаване на подобна информация. Още в края на април бившият съветник в ДАНС и подсъдим по делото "Октопод" Алексей Петров и икономистът Аднан Лидиянов заявиха пред LIVENEWS, че бившият премиер е пренасял пари "по най-занаятчийската схема":

"Другите хора ги правеха малко по-модерно преди - с банкови схеми, в офшорни зони и след това обратно като чуждестранна инвестиция. Тук ще могат много да ни помогнат т.нар. по думите на Цветанов партньорски служби", каза тогава Петров.

Лиднянов твърдеше, че има информация от ливански банки за "набъбващи сметки на български политици". Той прогнозира Цветан Цветанов да не издържи на натиска по скандала с подслушването и да издаде Борисов за "неговите пари".

В последния си брой близкият до депутата от ДПС Делян Пеевски вестник "Уикенд" публикува 6 страници по темата. Твърдението на изданието е, че бившият премиер Бойко Борисов е организирал изнасянето на пари в брой с военно-транспортния самолет "Спартан" на Министерството на отбраната.

Самолетите

Вчера парламентът избра временна комисия, която да провери полетите на правителствения "Авиоотряд 28", както и на военните самолети и хеликоптери.

Скандалът започна миналото лято, когато пресата публикува данни, че правителственият самолет е превозил аматьорския футболен отбор, в който играе Борисов - известен като "Бистришките тигри".

От "Атака" заявиха, че ще се търси информация за хората, които са пристигали с български правителствени и военни самолети, за да стане ясно "колко пари са били прахосани заради прищевки".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече новите управляващи да имат правото да го питат за самолетите:

"За над 210-215 милиона са купували правителствени самолети, те ще ми правят сметка къде съм пътувал да откривам и защо съм летял. Летял съм, защото така съм преценил за сигурността си, затова се казва правителствен отряд".