Вчера вицепремиерът се обяви за законови промени, за да се изчисти въпросът с допълнителните депутатски възнаграждения и дори заяви, че е добре те да се облагат с данък, защото не е нормално министрите да вземат по-малко. Скандалът започна, след като лидерът на РЗС Яне Янев изнесе данни, че всеки месец народните представители получават в плик допълнителни близо 1500 лева, с което месечно получават около 5000.

Красимир Велчев обаче обвини Янев, че борави с дезинформации и лъжи, предаде БГНЕС.
"Да се подведе министър по думите на един депутат, че народните представители вземали по 5000 лв. - това е пълна глупост. С тези пари разполага ръководството на групата, и когато дадени народни представители поискат, се дават. Дали ще ги слагаме в плик или ще ги даваме така, това е толкова смешен въпрос, че не искам да го коментирам. Сутринта говорихме с министър Дянков и му казах, че не трябва да вярва на човек, който е доказал, че освен фалшиви подписи и компромати, с друго не работи в политиката. Помолих г-н Дянков да направи справка в министерството и да излезе официално по медиите с резултатите", добави депутатът от ГЕРБ, цитиран "Фокус".

Същото той очаква и от Сметната палата.
"Ако има нещо незаконно на пръв поглед, това едва ли ще се окаже така, защото депутатите от този парламент не са гласували тези правила, а са останали от предишни законотворци. Ние не сме измисляли тези правила, но ако открием нещо нередно или незаконно, ще реагираме, защото тези пари се дават на парламентарната група, а не на депутатите", добави Велчев.

Според него управляващите не трябва да се обясняват пред всеки по този въпрос, все едно са виновни за нещо.