От началото на 90-те той е собственик на фабриката за трикотажни изделия "Нов стил", която продава под бранда "STYLER". В нея работят около 50 души.

Инцидентът станал малко след 16 часа в неделя на зелената ски писта "Снежанка- 6". Малко преди края й, без да има сблъсък с друг скиор или някакво препятствие, Каневски изведнъж се свлякъл. Очевидци веднага подали сигнал на тел. 112, оказана му е първа помощ на място, но въпреки това починал.

От полицията съобщиха, че е образувано досъдебно производство, но няма никакви данни за насилствена смърт. Най-вероятно бизнесменът е починал от масивен инфаркт. Очакват се резултатите от аутопсията.

Каневски бил в Пампорово със съпругата си Силвия, с която държаха семейния бизнес, и техни приятели. Във фаталния момент обаче те не били с него, а в скицентър "Студенец".

От вчера вечерта близки и приятели изказват във Фейсбук съболезнования за внезапната му кончина: „Прекрасен, слънчев, лъчезарен, можещ и успяващ! Свилка, поклон! Ще ни лисваш, помним те само с хубавия спомен, който остави!”, „Един човек, пред който се прекланях! Нека да е светъл пътят ти!”.

Поклонението на Свилен Каневски ще е утре на централните гробища в Пловдив.