Това заяви председателят на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева в интервю за bTV в отговор на въпрос дали откакто тя пое ръководството на това съдилище, критиките на министъра са спрели, съобщи БГНЕС.

"Аз не съм повод той да спре с критиките", категорична бе Янева.
По думите й непрекъснатите спекулации относно семейното й приятелство с вицепремиера Цветанов, е довело до предубеждение у хората, че изборът й за председател на СГС е предопределен.

"Ние се познаваме от повече от 10 години. Публичният живот на г-н Цветанов  както и моят от самото начало не е бил тайна. И никога не съм смесвала личния с професионалния си живот. Имам приятели от политическите среди, не само Цветанов, и други известни фигури. Но така или иначе това приятелство не е свързано с професионалния живот", допълни съдийката.

От 1 юни 2011 година до настоящия момент Владимира Янева е дала 1748 разрешения за използване на специални разузнавателни средства (СРС), което според нея, е една съвсем нормална бройка. Тя поясни, че прочита всички искания за СРС-та и откакто е председател на Градския съд в София няма нито един отказ за даване на разрешение.

Янева каза още, че единственото, което би я накарало да напусне поста си е евентуалното й несправяне с работата като административен ръководител. "Мисля, че съм критична към всичко, което правя", заключи тя.

Преди месец Владимира Янева бе оневинена за действията си по едно от делата срещу "Софийски имоти". Със скандалната общинска фирма Янева бе сключила няколко сделки като пълномощник на баща си, а след това трябваше да гледа и един от процесите срещу бившето ръководство на дружеството. След публичния скандал съдия Янева си направи отвод по делото.