В събота полицията осуети опит за въоръжен обир на заложна къща в София, в рамките на операция "Опасните". Тогава бяха арестувани осем души, сред които служител на МВР и военнослужещ.
Бандата е извършвала въоръжени грабежи в страната.

Вчера при проверка в кв. „Фондови жилища” и „Люлин” полицаите са задържали още двама от бандата - Х.Г. на 40 г. и Р.Р. на 42 г. с прякор Човката. Те са предадени на Военната прокуратура.
Х.Г. е бивш служител на Девето РУП, вече задържан при акция „Златарите” през 2010 г. за въоръжен грабеж на златарско ателие в столичния кв. „Люлин”.

Човката е задържан многократно за кражби и въоръжени грабежи в София, той е осъждан.

Днес лидерът на бандата Върбан Борисов - Боксьора се е предадал на наблюдаващия разследването военен прокурор.

Той, Х.Г., Човката и техен съучастник, който се издирва, са ограбили бижутериен магазин от търговски център в жк. „Младост” на 24 октомври преди обяд.
Бандата, въоръжена с пистолети, нахлула и заплашила продавачката, след което откраднала около 5 кг накити от бяло и жълто злато, обясниха от МВР.
Групата избягала с краден „Фолксваген Пасат”, който е намерен по-късно пред блок в жк. „Младост 2”.

Боксьора и още трима са ограбили златарско ателие в Перник на 24 февруари на обяд. Маскирани и въоръжени с пистолети те заплашили продавачка и клиент, и откраднали около 3 кг златни бижута. Те отново избягали с краден "Пасат", който е открит на изхода на града.

Х.Г. и Р.Р. са привлечени като обвиняеми по чл. 321 ал.3 и чл. 199 от НК за организиране и ръководене на престъпна група, задържани са за 72 часа и предстои разглеждане на искането за постоянното им задържане от Военния съд днес.
Боксьора също е задържан за 72 часа и утре мярката му ще се разглежда пред Военния съд.

Вчера Софийският военен съд потвърди мерките за неотклонение на задържаните в съботната акция.
Досъдебните производства на СДВР и ОДМВР-Перник са обединени в едно общо и ще се разследват от следователи във Военна окръжна прокуратура – София.