Полицаи от пътната полиция, които дежурят на разклона на трансевропейската магистрала за Одрин, засекли две подозрителни лица. Те са уведомили за това одринската полиция, която изпратила екипи. Двамата са били задържани и се оказало, че нямат документи за самоличност, съобщи за БТА Нахиде Дениз.

Междувременно турски граничари от 54-а механизирана бригада, дислоцирана в Одринския регион, съвместно с екипи на жандармерията, на които е поверена охраната на границата, са разкрили група от 223-ма мигранти и бежанци, които се укривали в близките до границата с България села Орхание, Боснакьой, Мерич и Йени кадън.

Мигрантите, които възнамерявали да се прехвърлят в България и Гърция, са от различни страни - Сирия, Либия, Ирак, Мароко, Алжир, Пакистан и Афганистан.

Осуетен е голям мигрантски пробив към България >>


На 8 ноември турските власти в района на Одрин заловиха група от 575 мигранти и бежанци, които се подготвяли да преминат нелегално у нас и в Гърция.

На 6 ноември в района бяха задържани 71 мигранти.

На 1 ноември турските гранични власти заловиха група от 149 мигранти и бегълци при опит да преминат нелегално в България и Гърция.

При всички от случаите мигрантите се разделят на групи и се укриват в околностите преди да опитат да преминат нелегално на българска или гръцка територия.