Храната, която се приготвя, ще бъде раздадена на присъстващите пред министерството и на деца от домове, съобщи "Фокус". Присъства и директорът на Агенцията по рибарство и аквакултури Явор Недев, както и директорът на Агенцията по лозата Красимир Коев, който осигури виното, което се раздава на присъстващите.

На хората, събрани пред Министерството на земеделието, бяха раздадени талончета за участие в томбола. Наградата бе една риба. Пред министерството са докарали пет – шест големи щайги със сурова риба.

"Днес отправяме послания България да бъде със самочувствието на морска държава и нека рибата да има традиционно присъствие в нашето меню", заяви Мирослав Найденов. Той пожела здраве и успехи на всички и на именниците.
"Яжте повече риба, не я яжте само на Никулден, яжте ако може всеки ден, ако не може всеки ден, поне всяка седмица" - това е мотото на днешния празник", каза още министърът. В продължение на един час той приготвя рибни специалитети с моряшка шапка на главата, предаде БТА.

Също в София, но пред сградата на Националното ловно-рибарско сдружение на бул. "Витоша"  в голям надуваем басейн ученици от различни възрасти ловиха пъстърви, съобщи БГНЕС. Празникът за най-малките рибари започна с молебен за здраве и продължи с викторина на риболовна тематика, на която бяха раздадени много награди.

В Пловдив над 1000 души пък се наредиха на Гребния канал, за да ловят безплатно риба навръх Никулден. Заета е около 5 км от бреговата ивица, рибарите са наредени плътно един до друг, на 5 метра разстояние. В канала има повече от 20 000 бели амура, толстолоб и шарани.

Частица от мощите на Свети Николай Чудотворец получи в дарение разградската църква, съобщи bTV. Храмът в лудогорския град е вече на 150 години и носи името на светеца. Стотици вярващи се събраха да се помолят за здраве. Частицата от светите мощи е дарение от румънско духовно лице.