По-рано бе съобщено, че ранените са 20. Катастрофата е станала в 7.20 часа тази сутрин.

Автобусът "МАН" се е движел от село Юделник за Русе и е превозвал работници. В района на град Мартен рейсът се блъснал в ограда и в портал на селскостопански двор.
Общо 22 души, сред които и шофьорът, са откарани
с коли на Спешна помощ в русенската болница за оказване на медицинска помощ.

Наложило се е 31-годишният водач на автобуса да бъде изваден с техника на противопожарната служба, тъй като бил заклещен при удара. Той е бил изпробван за алкохол, но пробата е била отрицателна.

Министърът на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова съобщи, че няма тежко пострадали. "По предварителни данни на шофьора на автобуса му е прилошало и затова е изгубил контрол. Но всички пострадали са добре, няма тежко ранени. Рейсът се е движил с ниска скорост", допълни Атанасова по bTV.

Директорът на Спешна помощ в Русе д-р Пенка Бахчеванова уточни, че пострадалите са с различни наранявания, но всички са откарани в болницата в съзнание. Шофьорът пък е с гръдна травма.

Петима от ранените са мъже, а 17 - жени, предаде БГНЕС. Към 10 часа са хоспитализирани 10 пациенти в отделенията по обща хирургия, ортопедия, неврохирургия и пластична хирургия. При останалите 12 души ще се доуточни дали да бъдат хоспитализирани, или да бъдат върнати за наблюдение от личните им лекари и лечение у дома.
Основно диагнозите са контузии на ръце, крака, гърди и рани по главата и тялото.

"Съставихме акт на управителя на фирмата - собственик на автобуса, тъй като при проверката не открихме пътен лист за деня", заяви по-късно директорът на дирекция "Автомобилна инспекция" в Русе Валентин Атанасов, цитиран от БТА. По думите му всички останали документи са изрядни. Автобусът е минал преди три месеца технически преглед и няма проблем с неговата изправност.
От проверката по дневници е установено, че шофьорът е спазил и времената за почивка.