По думите на Катин пенсионерът бил превърнал жилището си в "сексвертеп".

"Получих сигнал от съсед на Иванов и веднага сформирах мултидисциплинарен екип, като в присъствието на психолог в училище разпитахме децата. При разговорите бяха съставени и протоколи в присъствието на директора на училището Надя Коюмджийска. Пристигнаха и полицейски екипи, както и началникът на “Закрила на детето” с център Бобошево Анелия Дюлгерова", разказва Костадин Катин.

Разпитани са три момичета - на 9, 11 и 12 години, и е назначена експертиза, която да установи дали има дефлорация. Децата разказали, че не са споделяли с родителите си, но не са единствените и че възрастният мъж привличал и други с покана да гледат детски филмчета, след което им пускал сексфилми. После ги принуждавал да правят еротични движения, а той се събличал гол и започвал да мастурбира.

Родителите на трите деца са извикани в полицията и разпитани. Те заявили, че не са знаели какво става с децата им. По случая е образувано досъдебно производство.

През 2008 г. 56-годишният строителен работник Иван Асенов от Дупница бе арестуван за порноснимки с малолетни и сираци от Дома за деца, лишени от родителски грижи "Олга Стоянова" в Дупница. Няколко месеца по-късно в ареста за блудствени действия с непълнолетни се озова и 40-годишният дупничанин Антони Цеков, който през 2009 г. бе осъден на 1 година затвор.