В хода на започналата на 10 февруари на територията на РПУ- Белоградчик спецакция с участието на служители от жандармерията е задържан извършителят на три кражби от частни имоти, съобщиха от видинската полиция.

Той е 25-годишен, криминално проявен и осъждан, от село Гара Орешец.

Установено е, че в периода от 1 до 21 януари т.г., мъжът е извършил три кражби от домове в село Върбово, Община Чупрене.

От частен имот в селото той откраднал оградна мрежа, от друг имот – домашна ракия и два удължителя, а от трети - извършил кражба на около 20 кг картофи.

Вижте снимки от операцията на жандармерията>>

В монтанското село Мърчево пък са иззети 135,8 кг тютюн без акцизен бандерол, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Тютюнът е открит при обиск в къща на 43-годишна жена и 42-годишен мъж след получен сигнал.

При спецоперацията са задържани двама криминално проявени мъже, обявени за общодържавно издирване.

Единият е арестуван във врачанското село Малорад. Той е 24-годишен и е шофирал лек автомобил  Киа „Соренто”, когато е спрян за проверка. Полицаите установили, че е обявен за общодържавно издирване, след което го задържали.

Другият мъж е арестуван в силистренското село Бабук. Той е 29-годишен и е задържан, след като прескочил оградата на частен дом и отправил заплахи към собственика. След  подадения сигнал, полицаите посетили адреса и задържали мъжа.

От пловдивската полиция пък съобщават, че през изминалото денонощие не са регистрирани престъпления в населените места, в които се осъществява съвместна патрулно-постова дейност от жандармеристи и полицаи от районните управления в Карлово и в Хисаря.

Междувременно главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че в борбата срещу битовата престъпност полицията ще залага и на доброволните сътрудници.

АНКЕТА: Ще опази ли жандармерията селата?