Инцидентът е станал около 23.30 ч. снощи на изхода на Силистра в посока Добрич.
Челно са се ударили два леки автомобила - "Рено Меган" и "Опел Вектра".

В реното, управлявано от 29-годишен мъж са пътували още трима, а опелът е шофиран от 46-годишен жител на село Кайнарджа, съобщиха от пресцентъра на МВР. На място са загинали двамата шофьори и единият от пътниците във френския автомобил. Другите двама са в много тежко състояние в силистренската болница и има опасност за живота им.

Причините за катастрофата се изясняват. По предварителни данни единият от шофьорите е употребил алкохол.

За последните три дни в Силистра това е вторият тежък пътен инцидент, при който загиват хора.
На 26 юли около 1.45 ч. двама мъже и две жени загинаха на пътя между силистренските села Професор Иширково и Брадвари, след като камион "Ивеко"се удари челно в лек автомобил "Опел Кадет". На място загинаха пътуващите в колата възрастно семейство, техният син и внучката им.

По-късно директорът на Областната дирекция на МВР в Силистра комисар Ивелин Иванов разпореди извънредни мерки заради зачестилите тежки пътни произшествия на територията на Силистренска област, съобщи БТА.

От днес се прекратяват отпуските на всички служители в звеното "Пътен контрол" и на част от служителите в РПУ-Силистра. Директорът е разпоредил патрулите на КАТ и на охранителната полиция да извършват денонощен обход по пътищата в областта по предварителен план. Наличният лимит от гориво за всички полицейски автомобили ще бъде пренасочен за операцията.
"Патрулите ще осъществяват тотален контрол по спазване на правилата за движение по пътищата", заяви комисар Иванов.

Само през юли на територията на област Силистра са станали 45 катастрофи, с 10 загинали и 17 ранени.