Албанският става втори официален език в Македония

stat
18:54  |  14 март 2018 | По света / Редактор Таня Тодорова /  
Сблъсък между Никола Груевски и Талат Джафери в македонския парламент Сблъсък между Никола Груевски и Талат Джафери в македонския парламент
Сн.: YouTube

В македонския парламент на косъм бе избегнат физически слъсък между депутата и бивш премиер Никола Груевски и председателя на Събранието Талат Джафери.

Груевски и парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ, обкръжили масата на Джафери, когато той обяви гласуване на закона за употреба на езиците.

Груевски се приближи към Джафери и изключи микрофона му, а когато председателят на Събранието се опита да напусне залата, препречи пътя му и вдигна ръка срещу него. След намеса на парламентарната охрана Джафери бе изведен от залата, съобщи македонската Нова ТВ.

Джафери казал - ето какъв е бившият председател на ВМРО-ДПМНЕ и напуснал залата, както и Груевски. Преди да напусне залата, Груевски излял водата от чашата на Джафери.

След 15 минути почивка, македонският парламент гласува с 64 гласа "за" закона за употреба на езиците, с който албанският става втори официален език в Македония.
Към закона от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ са внесени над 35 000 поправки. Пред парламента има протест на граждани и е засилено полицейското присъствие.Последно в По света


Роботи ще ”заемат” 800 млн. работни места след 20 г.

Към 2030 година 800 милиона работни места ще бъдат изместени от роботите и професионалният път за много хора ще се промени.