Втори заподозрян беше арестуван в рамките на разследването на бомбения атентат в лондонското метро в петък, при който бяха ранени 30 души, съобщи британската полиция в изявление, цитирано от Ройтерс и БТА.

21-годишният мъж бил арестуван в западното лондонско предградие Хаунслоу в събота малко преди полунощ. Той бил задържан по силата на британския закон за тероризма и отведен в полицейски участък в южен Лондон.

По-рано вчера британската полиция арестува 18 годишен мъж в пристанищния град Дувър и обискира сграда в градчето Сънбъри край Лондон във връзка с атентата.

Според властите задържането му е "много важна" стъпка в издирването на лицето, заложило бомба в лондонското метро, която рани в петък 30 души.

Премиерът Тереза Мей повиши равнището за терористична заплаха след бомбения взрив във влак на лондонското метро до максималното,"критично" ниво.

Това значи, че има непосредствена опасност за нова атака и налага разполагането на въоръжени полицаи и военни на стратегически места като атомни електроцентрали.

Вчера сутринта полицаи в Дувър - пристанище на югоизточния бряг, от което потеглят пътнически кораби за Франция - арестуваха мъжа.

"Още разследваме много версии и то с голямо темпо. Ако има други отговорни, наша задача е да ги намерим и това е една от причините да оставим за момента в сила "критичното" ниво на терористична заплаха", каза националният координатор на полицията за борба с тероризма Джеймс Басу на пресконференция, цитиран от Франс прес.

Взривът в лондонското метро бе окачествен от полицията като терористичен акт. За него пое отговорност ислямистката групировка "Ислямска държава".