"България без цензура" внесе 7777 подписа за регистрация в ЦИК за предрочните парламентарни избори.

"Седмицата е моето щастливо числото от времето, когато ТВ7 беше добра телевизия и аз й бях шеф. Идваме тук, за да обявим нашия много голям съюз. Благодаря на социолозите, че ми дадоха голям процент миналата седмица", каза пред журналисти Бареков, цитиран от "Фокус".

С новите партньори от "Лидер", която е свързана с бизнесмена Христо Ковачки, ББЦ ще работи за привличане на инвестиции в енергетиката и добива на горива.
Реално партията на Бареков започнала битка за защита правата на миньорите с внесения си в НС законопроект за ранното пенсиониране на "подземните работници".

Преди евроизборите през май обаче Бареков заяви, че покупките на гласове вървят и даде за пример Христо Ковачки, който "стимулира" работниците си с пари, за да дадат вот за БСП. И попита какво социално има в една социална партия, която "разчита на олигарх, който не е дал заплати на работниците си, след което им казва, че ще им даде по 100 лв. ако гласуват за определена партия".

Днес Бареков заяви, че ГЕРБ и ДПС няма да управляват заедно в следващия парламент и това ще се случи, благодарение на ББЦ, цитира го БГНЕС.
Като срамни Бареков определи думите на лидера на Бойко Борисов, че поне 10 зам.-министри ще бъдат мюсюлмани, защото той си бил позволил да разделя българския народ.

"Реал Мадрид" продаде неможещия Пепе и купи Роналдо", коментира разширяването на коалицията след напускането на ВМРО Бареков, цитиран от пресцентъра на ББЦ.

Междувременно той призова НДСВ да се влее в ББЦ, след като от партията на Симеон Сакскобургготски съобщиха, че отказват коалиция.
 
"Подкрепям Соломон Паси в призива му за закриване на НДСВ. За да остане  тази партия прозападна, проевропейска и прагматична предлагам на предстоящия конгрес на ББЦ на 30 август във Варна НДСВ да обяви вливането си в големия центристки патриотичен блок, воден от ББЦ", заяви Бареков.

Той обяви още е избрал да бъде водач на листите на ББЦ в родния си Пловдив и във Варна, а вероятно зам.-председателят на партията Росен Петров ще е начело в 25-ти МИР в София.

АНКЕТА: Какво управление предпочитате след изборите?