Собствениците на над 10 фирми за външна реклама се оплакват, че всеки ден получават сигнали за откраднати винили. До преди седмица всички в бизнеса смятат, че кражбите не са организирани. Магистрални полицаи обаче залавят до Ихтиман двама мъже, докато демонтират билборд. Със стълба се качват и режат рекламното пано, след което го прибират  в колата и заминават.

В деня, в който са задържани, установихме около 20 броя такива рекламни пана, разказа Димитър Машов, зам.-директор на ОДП - София. Мъжете са от Перник, криминално проявени. При обиска у тях намират списък с поръчките. След като откраднат рекламните пана, ги предавали на трето лице, което им заплащало между 6 и 10 лева на бройка.

Арестантите издават къде доставят стоката - гараж под наем в столичният квартал „Лозенец". Там полицията откри над 350 пана. Според разследващите гаражът се ползва от собственик на фирма за реклама. Той все още се издирва. „Това е конкурентна фирма, която поръчва да бъдат снети от другите фирми паната.

Другите версии са - крадат, за да ги продадат. Служат перфектно като покривала, за навеси", коментира Димитър Машов. А в интернет имало дори борси за винили. Собствениците на фирми за реклама обясниха, че пана изчезват в цялата страна. Сигнали вече са подадени до всички областни дирекции на полицията.