На 11 септември 2014 г. 36-годишният Стоянов се качи с личния си автомобил на тротоара в бургаското село Крушевец и премаза бебешка количка, в която беше момиченцето. Малката Красимира загина на място.

В края на април м.г. Бургаският окръжен съд осъди на 11 г. затвор граничния полицай и го лиши от правото да управлява моторно-превозно средство за срок от 13 г. Тогава прокуратурата обяви, че случаят е особено тежък, тъй като мъжът е служител на МВР. 

Стоянов, който по-късно бе дисциплинарно уволнен, обаче обжалва пред Апелативния съд в Бургас. На 6 август втората инстанция постанови намаляване на присъдата от 11 на 7 г. затвор и лишаване от право за управление на МПС за 9 вместо 13 г. Съдът отмени присъдата в частта, в която подсъдимият е признат за виновен, че е причинил смъртта на детето на „пешеходна пътека“ и го оправда да е извършил деянието на пешеходна пътека.

Костадин Стоянов обаче отново обжалва пред последната инстанция - Върховния касационен съд, с искане намалената му вече присъда да бъде редуцирана още.

Върховните магистрати отхвърлиха иска му и потвърдиха наложената от Апелативния съд присъда - 7 години "лишаване от свобода". В решението им е записано, че по делото няма съществени процесуални нарушения и нарушения на закона.

Инстанционните съдилища са събрали по предвидения в НПК процесуален ред необходимия и достатъчен обем доказателства и доказателствени средства. При последващия изключително подробен анализ въззивният съд е стигнал до изводи по фактите като тези, приети за установени при постановяване на първоинстанционната присъда. Особено внимание е отделено на квалифициращите обстоятелства – „пияно състояние и употреба на наркотично вещество”, с аргументи, базирани на доказателствената основа, които ВКС споделя изцяло”, пишат в мотивите си върховните съдии.

Според ВКС при правилно и безпротиворечиво установени факти, законът е приложен правилно.

"Неоснователно е оплакването за явна несправедливост на наказанието. Правилен е изводът на въззивния съд, че степента на обществената опасност на подсъдимия е по-висока, с оглед на вменените му задължения по контрол на спазването на законите в качеството му на служител на МВР", се казва още в решението на Върховния съд.

То е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.