Това, според него, е едно от условията да има истинска съдебна реформа в България. Радев смята, че в концепцията за съдебна реформа и в антикорупционния закон липсва достатъчно политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта, предаде БНР.

"Крайно време е да имаме ясен, много точно структуриран орган, който да реши въпросите по събиране и анализ на информация, разследване, подготовка на обвинение, такова обвинение, което да издържи в съда. В този орган трябва да влязат служители с компетенцията на ДАНС, с компетенцията на разследващи полицаи, IT специалисти, експерти в областта на финансите, банковото дело", обясни президентът.

Той счита, че тези хора, събрани в един екип с достатъчно правомощия, с големи заплати трябва да разровят всички крупни, съмнителни обществени поръчки. Радев изтъкна, че дейността на този орган трябва да дисциплинира нашата политическа класа.

Президентът коментира и въпроса, трябва ли Националната служба за охрана, която е към президента, да направи допълнителна проверка по случая с автомобила на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов:"Няма да се правя на експерт по гуми, джанти, болтове, ключове и така нататък. Има си технически експертизи, има си прокуратура. Според мен, това е димна завеса за големия въпрос - съдебната реформа".