Четири автомобила, два ТИР-а и един бус са участвали в инцидента, който е станал около 6 часа на магистрала "Тракия" на около 4 км преди Околовръстния път в посока София, каза пред журналисти главен инспектор Иван Златанов, началник група "Тежки пътнотранспортни произшествия" в СДВР, цитиран от "Фокус".

Лек автомобил "Опел Астра" се удря в мантинелата, след което следва удар с друга кола. На място загива шофьорът на опела. След това в тях се удрят и останалите превозни средства, допълни Златанов.

Трима от пострадалите са приети в "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на болницата. В 6.15 ч. са приети две жени - на 47 и 67 години, които са със счупени ребра и крайници. Те са пътували в опела. Третият ранен е мъж на 42 години, той има наранявания по лицето и се оплаква от болки в гърдите. След извършени прегледи е освободен за домашно лечение.

62-годишният Аско Алиев от село Исперихово е тежко ранен и е откаран в УМБАЛ "Света Анна", предаде "Фокус". Има опасност за живота му. Той е пътувал в колата, която се е ударила с опела.

По информация на БНТ в една от колите, участвали в катастрофата, е пътувал вратарят на националния ни отбор по футбол - Ники Михайлов. Той не е пострадал и състоянието му е добро. По-късно от БФС обаче съобщиха, че Михайлов не е бил в автомобила, предаде "24 часа".
КАТ няма данни Михайлов да е участвал в катастрофата, съобщи БНР.

Движението в участъка бе спряно за около 4 часа и бе възстановено в в 9.45 ч. Екипи на КАТ насочваха автомобилите по обходния маршрут автомагистрала „Тракия” - Верила - Лозен - Околовръстен път – автомагистрала „Тракия”.
Освен екипи на КАТ на мястото на произшествието имаше и група за оглед, съдебен лекар, дознател и екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.