Сигналът за първия инцидент е подаден около 4.30 ч.

На пътя между Севлиево и село Добромирка се удрят челно лек автомобил „БМВ” и микробус „Мерцедес Спринтер”.

Зад волана на леката кола е бил неправоспособен 20-годишен мъж от Габрово. Той е карал с несъобразена с мократа настилка скорост, изгубил контрол при десен завой и БМВ-то навлязло в лентата за насрещно движение. Автомобилът се ударил челно в пътуващия в посока Севлиево микробус.

Шофьорът на лекия автомобил е загинал на място, а 17-годишният му спътник е настанен за лечение в болница с множество травми и с опасност за живота.

Водачът на буса – 48-годишен мъж от Павликени, не е пострадал. Пробата му за алкохол е отрицателна.

Около 3 часа по-късно двама мъже и една жена загинаха, а мъж бе ранен при тежка катастрофа между три микробуса на пътя Попово-Разград, съобщиха от полицията в Търговище.

Сигналът за инцидента, станал между поповските села Дриново и Ломци, е подаден в 6.55 часа.

Ударили са се три микробуса със софийска, разградска и търговищка регистрации.

Поради движение с несъобразена скорост на десен завой, микробус „Ситроен Джъмпер“, управляван от 42-годишен мъж от Горна Оряховица, навлязъл в насрещната лента и се ударил в бус „Нисан“. В нисана пък се ударил движещия се след него „Мерцедес Спринтер“.

При удара на място са загинали 42-годишният шофьор на ситроена, 47-годишният водач на нисана, както и негова 42-годишна спътничка.

В болница с фрактура на крака е настанен пътник от ситроена.

Заради огледа пътят бе затворен и в двете посоки до 13.30 ч., а трафикът се отклоняваше по обходен маршрут през селата Дриново – Еленово – Ломци, допълват от пресцентъра на МВР.

Катастрофа с четирима пострадали пък затвори пътя от Велико Търново за Горна Оряховица през село Арбанаси, съобщиха от Областната дирекция на МВР във  Велико Търново.

Около 15.30 часа са се ударили два леки автомобила. Пострадали са двамата шофьори и двама пътници. Те са откарани в болницата в Горна Оряховица, като за момента няма информация за състоянието им. Екипи на Пътна полиция пренасочват автомобилите по други маршрути.