Инцидентът стана около 17.10 ч., когато момиченцето отивало с дядо си Христо Хинов на тренировка по художествена гимнастика. Марина тръгва да пресича преди дядо си. В този момент по булеварда е имало две коли. Едната спира на пешеходната пътека, но другата удря детето.

То бе откарано в "Пирогов", а изследванията показаха, че има множество фрактури на черепа, контузия на мозъка, счупен крак и бе в кома и на апаратно дишане в реанимацията на болницата.

"Хубавите неща от днес са, че зениците са еднакви, което говори донякъде добре за самия хематом. От друга страна няма увеличение на хематома при скенера, поне видимо. Има реакции детето, има спонтанно дишане, което е наистина добре, но състоянието й е критично. Не може да се говори за някакъв съществен напредък, поне към момента", добави бащата.

На въпрос кой според него е в виновен за случилото се - шофьорът или службите, които не са обезопасили пътеката, Мартин Ташков каза: "Според мен, вината е споделена, при всички положения, защото у нас пари се взимат или се дават под път и над път. Никога не се прави така, че тези рискови места, каквито са пешеходните пътеки по "Г.М. Димитров" да са обезопасени със светофар, който може да се натиска от пресичащия".

Според бащата, шофьорът, блъснал детето му - 27-годишният Йордан Стойчев, не се е съобразил с обозначената пешеходна пътека.

Самият Стойчев вчера след инцидента призна, че е карал с превишена скорост. В участъка преди пешеходната пътека има знак за ограничение от 40 км/ ч., а шофьорът е карал с 60 км/ч.