През последното денонощие близо 240 камиона са се натрупали на пункта, предаде БНР. Те чакат, за да преминат на българската митница на Капитан Андреево.

Според турските източници натрупването е поради това, че повечето товарни камиони тръгвали на път в петък, за да доставят товарите в понеделник на европейските пазари.
Освен това, в почивните дни българската митница работела с намален състав, което забавяло обработването на товарните коли.

Поради недостатъчния капацитет, българската митница не е в състояние да поеме всичките ТИР-ове. Поради това ги оставят да чакат на турската митница, което е причината за натрупването на Капъкуле, информират от митническата дирекция. Очаква се до понеделник вечерта конвоят да се оттегли.

Натрупване на камиони има откъм турския пункт „Капъкуле” за България, но от българската страна няма почти никакво движение към Турция, уточниха от "Гранична полиция", предаде "Фокус". Преминаването през българския граничен контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево” е спокойно и няма опашки, съобщиха още от „Гранична полиция”.