"Потвърдено е съобщението за раняването на Абу Бакр ал Багдади след въздушен удар на коалицията, нанесен по сграда в град Мосул, където през нощта в петък се е събрало висшето ръководство на групировката", заяви иракският министър на отбраната Халед ал Обейди, цитиран от ТАСС и БТА.

Канал "Ал Иракия" разпространи късно снощи аналогично съобщение на вътрешното министерство.

Няма данни колко сериозно е нараняването, за което бе съобщено и от държавната телевизия.

По-рано беше съобщено, че след удари на иракските военновъздушни сили на запад от Багдад е бил ранен Абу Хазифа ал Ямани, заместник на Ал Багдади. Той е отговарял за затвора във Фалуджа и е бил съучастник в разправите с десетки иракски войници.
 
Унищожени са били още 27 терористи, включително 11 чуждестранни наемници, припомни ТАСС.

Иракската армия достигна центъра на северния град Байджи вчера в опит да разкъса наложената от "Ислямска държава" обсада на най-голямата рафинерия в страната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
 
Полковник от иракската армия съобщи, че след тежки сблъсъци армията е превзела квартала Ал Тамим и центъра на града, след като влязла от юг и от запад. "Ислямска държава" била заложила бомби по улиците на Байджи и разположила снайперисти, за да попречи на напредъка на правителствените сили, тактика, която вече е била използвана и в други градове.