На сайта на Народното събрание вече са качени първите 70 страници от няколкото хиляди, които председателят на комисията Яне Янев обеща да разсекрети и покаже. Информацията е достъпна на официалната страница на
комисията: http://parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/
members/1479/documents.


В качените в събота документи има публикувани преразкази за съдържание на части от телефонни разговори и пратени смс-и, включително на действащи по онова време министри, депутати и банкери.

Чрез публикуваните документи на сайта на парламента, днес станаха известни и телефоните на всички, които са говорили или си писали смс-и с Красимир Георгиев - Фронтиера. Сред засечените лица се споменава името на министър Асен Гагаузов. Гагаузов е потвърдил с СМС среща, поискана от Георгиев, а също му е звънил от собствения си телефонен номер, предаде bTV.

Документите разкриват дейността на лобисти по времето на тройната коалиция, която според Янев е нанесла сериозни щети на държавата. Част от документите са свързани с твърденията на Янев, че заместничката на Румен Овчаров - корнелия нинова е упражнявала натиск върху следователи. Самата Нинова неколкократно обяви, че ще съди Янев, защото в разсекретените документи съдържанието на разговорите й със следователите липсва и твърденията на Янев са неверни.