Лошото време в последното денонощие затрудняват издирването. Вчера дъжд и мъгла обгърна планината около Триград и отказа доброволците да влязат в гората да го търсят, съобщи bTV.

Надеждите на хората на място намаляват, защото според всички колкото и добре да познава района, за 16-годишното момче е трудно да оцелее осем дни в гората.

Кметът на Триград Цветан Славков отбеляза, че вчера близо 20 часа е валял дъжд, а след това температурите са паднали до 7-8 градуса и е "немислимо" млад човек с летни дрехи да издържи.

Все пак шанс момчето да се е скрило в изоставена постройка високо в планината още има. Славков отправи апел към самотно живеещите възрастни хора: "Ако това момче се крие при тях, просто да се обадят и да го предадат, защото това момче не е престъпник, не е направило нещо непоправимо".

Кметът на Триград призна, че ангажиране на следови кучета още в началото е щяло да улесни търсенето.

"В началото само полицията се занимаваше с издирването и те може би подходиха малко несериозно към нещата – казаха, че ще огладнее и ще дойде. Уви, вече девети ден го няма", допълни Цветан Славков.

Преди дни майката на Кристиян пък коментира, че той е в шок и затова се крие.

Неговата класна и директорът на столичното училище, в което учи, заявиха, че той е много интелигентно момче с добър успех и никога не е създавало проблеми. Те изтъкнаха, че на всяко дете може да се случи да направи грешка.

По закон той може да бъде осъден на до 3 години затвор, но най-вероятно заради възрастта си и чистото си досие ще бъде осъден условно или на пробация, коментират юристи.