Така бившата депутатка от БСП, а сега лидер на "Движение 21" - Татяна Дончева, отговори пред Нова телевизия на въпрос дали ще влезе в битката за държавен глава наесен.
„На мен ще ми е удобно и президентството, и софийското кметство, и министър-председателския пост и още няколко поста в Министерски съвет. Участие в политиката означава участие в политиката в няколко посоки. Когато си усвоил част от нещата, които трябва да може един политик на ниво, можеш да пристъпиш към другите неща”, каза още Дончева и допълни, че през септември ще стане ясно дали ще могат да се разберат основните играчи.

Тя не е убедена в победата на ГЕРБ на изборите. Последното социологическо проучване показа, че над 60% от българите не искат следващия президент да бъде от управляващата партия. Самият Бойко Борисов заяви на 3-и март, че няма да напуска премиерския пост.

Според Дончева до септември-октомври ГЕРБ ще бъде тотално намразен от по-голямата част от гражданите и привидното му доминиране днес не означава нищо.
"Причината е, че животът в държавата и общата уредба вървят зле и тягостно за българските граждани. Сегашното политическо управление на България е катастрофа", категорична беше социалистката.
Тя изрази надеждата си, че в България има достатъчно здравомислещи хора, които го осъзнават.

По думите й няма значение дали Алексей Петров ще се кандидатира за президент.
"Той е своеобразен дразнител за Бойко Борисов и затова говори, че ще се кандидатира, за да го дразни", допълни тя.

"Аз съм категорична за едно нещо - България няма мутренско бъдеще и края на тази година е периодът, в който трябва да скъсаме с периода на мутрите. Тези президентски и местни избори трябва да минат под мотото "Вън мутрите от властта". Това означава спасяване на имиджа на България", заяви лидерът на "Движение 21".