По думите на министър-председателя в криза като днешната "Тройната коалиция" би разсипала държавата и би била пагубна за управлението, предаде БНТ.

В Новогодишната нощ премиерът говори още за икономическите предизвикателства пред Европа, както и защо е опасно, ако след изборите у нас се стигне до коалиционно правителство.

Финасовата стабилност и инвестиции в инфраструктурата са били най-голямото предизвикатество за страната ни през 2012. "Над 4 милиарда и половина са влезли пари в българската икономика, благодарение на нас, че отворихме Европейските програми", коментира Борисов.

Кризата остава предизвикателство за Европа и през 2013-та и най-вече високата безработица.

Относно коментара на канцлера Ангела Меркел, че 2013-та година ще е по-трудна от 2012 година, Борисов посочи, че "тези думи идват да отговорят на всички глупости, които говорят Станишев и компания. Защото ако е имало рецепта за кризата, много преди нас в Германия или Франция е щяло да я намерят и да решат и безработицата да почне да пада, да има икономически растеж", подчерта премиерът.

Планът на Борисов за 2013-та - инвестициите в инфраструктурата, развитието на малкия и средния бизнес и ръст на строителството и туризма - това ще дръпне икономиката напред.

Ние въпреки кризата, ако правите сметка, бюджетите на държавата, парите, всяка година са повече от парите, които е давала тройната коалиция - и за социални услуги, образование, здравеопазване - социалните дейности да ги наречем, коментира той.

С мисълта за по-добро бъдеще за България Борисов отправи пожеланията си към хората. Той каза, че от дядо си е научил да пожелава на другите това, което иска да му се върне
Аз понеже на българите им мисля само хубавото - да са ми живи и здрави, искам двойно да ми се случи и на мен, изтъкна министър-председателят.

В годината на избори Борисов каза, че сега е рано да говори за тях. За него е важно след вота през лятото в страната да се запази политическата стабилност, а пътят към нея бил категорична победа на ГЕРБ. В противен случай, вие виждате другите партии с по 5, по 7, 15 процента, какво ще направят - коалиция пак. Ние сме имали два пъти такива правителства на национално съгласие и спасение, за които говорят. И най-големият грабеж на България е правен тогава. По Берово време, по тези, когато ДПС е бил особено мандатоносител. Тогава най-големият грабеж в България е бил, защото е размита отговорността, каза още Борисов.