През юли 2010 г. 44-годишният Дражев бе осъден на 2 години затвор от Окръжния съд в Бургас, 6 години след началото на делото срещу него.

Тежката катастрофа станала на 31 юли 1998 г. на пътя Бургас-Созопол, когато Дражев, движейки се със 100 км/ч, е причинил по непредпазливост смъртта на 20-годишната Румяна Димитрова и 40-годишния Димитър Кехайов и тежка телесна повреда на Верка Димитрова, майка на загиналата жена. Дражев шофирал с 2.16 промила алкохол в кръвта. Той карал фирменото „Волво", с което се врязал в идващия насреща „Мерцедес" с великотърновска регистрация.

Ивайло Дражев обаче ще лежи в затвора общо 7 години, защото към присъдата за катастрофата е присъединено наказание от 2 години - условна присъда по предишно дело. През 1996 г. той шофирал отново в нетрезво състояние и при пътен инцидент край Атия загинала приятелката му Марияна Велчева.

Сега Дражев е лишен от право да кара превозни средства за пет години. Той трябва да плати граждански иск в размер на 55 000 лева и държавни такси около 2000 лева.