Арестуваха мъж с нож до британския парламент

stat
15:48  |  16 юни 2017 | По света / Редактор Димитър Михайлов /  
В зоната около британския парламент отново възникна напрежение В зоната около британския парламент отново възникна напрежение
Сн.: Shutterstock

Британската полиция задържа край парламента в Лондон мъж, въоръжен с нож, след като той се затичал с викове към сградата. Засега се изключва версия тероризъм.
Нападателят пред британския парламент e бил повален с електрошок.

Медиите на Острова публикуваха снимка на арестувания заради инцидента. Той е с тъмен цвят на кожата, много късо подстриган и с брада.

Според полицаи той е под 40-годишна възраст.

Мъжът е бил отведен в полицейски участък в центъра на Лондон.

Според сайта на вестник "Дейли мирър" на мястото на инцидента светкавично пристигнали въоръжени полицаи и се хвърлили към входа "Свети Стивън" на Уестминстърския дворец, както е известна парламентарната сграда. Веднага след това входът бил затворен.

Други свидетели, цитирани от Ройтерс, видели как задържаният бил проснат на земята с насочено оръжие към него.

Това е същият вход, край който преди по-малко от три месеца въоръжен екстремист уби полицай.

Репортер на агенцията видял на местопроизшествието няколко полицейски коли. В една от тях бил натикан арестуваният, който бил на възраст между 30 и 40 г.

Няма съобщения за пострадали.

Движението около сградата след инцидента било нормално и полицаите продължили да патрулират в очертания за целта периметър.

Лондонската полиция не смята, че инцидентът пред британския парламент има връзка с тероризъм, но въпреки това разследването ще се извърши от контратерористичен отряд.


 Последно в По света


Маринов: 2017 г. - ”нагоре по стълбата, която води надолу”

Без съмнение, годината бе трудна, тревожна и нервна. Истината е, че от крехките тенденции на икономически напредък се възползват малка част от българите.