Официалната телевизия предаде за инцидента, но не даде повече подробности. Според очевидците машината паднала и била обгърната в пламъци в квартала Кабун. На видеозапис, направен от бунтовниците, се вижда пламнал хеликоптер да пада на земята, а бойците скандирали "Бог е най-великият", съобщи БГНЕС.

В същото време в този район на Дамаск продължават ожесточените сражения между Свободната сирийска армия и въоръжените сили на режима.
"Това е отмъщение за клането в Дарая", заяви чрез Скайп пред АФП Омар ал Кабуни, говорител на бунтовническата бригада Бадр.
В последните дни в Дарая при операция на сирийската армия загинаха стотици хора.

Междувременно ООН поиска помощ от 54 милиона долара за десетките хиляди сирийци, избягали в Йордания и преди всичко за децата, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Фондът на ООН за децата - УНИЦЕФ, заяви, че парите са спешно необходими, за да се осигури здравна помощ, закрила, доставка на храни и хигиенни материали на сирийските семейства и децата им в Йордания.
"Очакваме до края на годината в лагера Заатари да се съберат 70 000 души. Трябва да действаме веднага, защото децата страдат най-много", каза представителят на УНИЦЕФ за Йордания.
ООН изтъква, че с увеличаването на броя на децата расте рискът от болести.

В отделно съобщение йорданското правителство обяви, че се нуждае от помощ в размер на 429 милиона долара, за да покрие "основни нужди и непреки разходи", свързани с издръжката и оказването на помощ на сирийски бежанци на територията на страната, предаде АФП. До края на годината Аман ще се нуждае от поне 221 милиона долара, за да поддържа помощта на сирийските бежанци на необходимото ниво. В Йордания сега има около 200 000 сирийски бежанци. В лагера Заатари бежанците са 17 000, половината от които деца.
"В следващите няколко месеца очакваме децата в този лагер да станат 35 000. Условията в лагера са много тежки - изгарящи температури, липса на сянка, чести пясъчни бури", посочва ООН.