След поредицата от необичайно горещи дни в страната, когато температурите достигнаха 39 градуса, снощи бурята нанесе сериозни щети, остави без дом много хора и предизвика множество пътни инциденти, предаде БНР.

Улиците и домовете в много градове в провинция Долна Саксония са съсипани от паднали дървета. Движението на автомобили е спряно на много места след серия катастрофи. В десетки домове няма електричество, телефоните и интернет връзките са прекъснати.

Ураганът е съборил дърво в град Норт хорн, което е паднало върху къща. Под развалините е загинала жена. Има информация за още два смъртни случая в провинцията. Вятърът е отнесъл целия покрив на масивна сграда.
Една от пострадалите жени разказва: "Аз излетях от леглото и веднага се обадих на съпруга си, който крещеше: “Бързо излез навън“. Ние просто вече нямахме дом". Нанесени са сериозни щети и на други постройки.

Торнадо се разрази пък над германския остров Хелгулан, Северно море, като рани 11 души, единият от които е с опасност за живота. Заради бурите на редица места в провинция Северен Рейн Вестфалия бе спряно движението на влаковете. По железопътните линии и електропроводите има паднали дървета. В пристанищния град Леар, където скоростта на вятъра достигна 110 километра в час, бурята повали строителен кран и товарен кораб, качен за ремонт на сух док.