Това каза президентът Румен Радев пред bTV, коментирайки назначенията в новия кабинет на Бойко Борисов.

Президентът заяви, че отношенията му с премиера Бойко Борисов са делови-конструктивни. „И по отношение за назначеният за началник на отбраната, и за главен секретар на МВР.

Не мога да пропусна и недоумението от някои назначения, които се вършат“, допълни той. Като най-скандално назначение държавният глава определи това на бившия главен секретар на МВР Георги Костов като шеф на Митниците.

Проблемите между двамата възникнаха, когато Костов бе освободен като главен секретар в МВР, въпреки добрата оценка дадена му от Радев и служебния министър Пламен Узунов. Тогава той обвини служебния премиер Огнян Герджиков в натиск и дори сезира прокуратурата.

Във връзка с първата дама Десислава Радева, държавният глава уточни: „Съпругата ми има същите и кабинет и правомощия, каквито е имала съпругата на г-н Петър Стоянов и г-н Георги Първанов. Нейното присъствие тук е факт. Мога да кажа, че благодарение на нейните усилия и активна подкрепа инициативата „Подкрепи една мечта“ придоби съвсем нов облик, стана много по-полярна за българската общественост. До края на май има най-много събрани средства от всички години досега, а годината не е приключила“.

На зрителски въпрос каква е ролята на първата дама в подкрепата към делата на президента, като често я описват като сив кардинал, Радев коментира: „Това ме разсмива, защото моята съпруга е изключително прям, открит и честен човек. Такъв човек не може да бъде сив кардинал. Това е човек, на който имам пълно доверие, споделям много неща, тя е моя опора. Благодаря й, че ме подкрепя, въпреки че върху нея се излива голяма помия, която е предназначена да атакува мен. Тя понася всичко“. 

На въпрос какви са отношенията му сега с Корнелия Нинова, президентът заяви, че са делови и се чуват, макар и рядко. Относно това дали има влияние от страна на БСП, Радев коментира:

„Мисля, че и тази обсесия на някои медии вече омръзна. Не, не ми влияе БСП. Но аз ще остана задължен на г-жа Корнелия Нинова, защото тя беше човека, който издигна моята кандидатура и пое целия огромен риск с нея. Ще остана задължен на тези 2 млн. българи, които гласуваха за мен“.