За пореден път гръцките железничари се обявиха срещу планираните орязвания на заплати и персонал в рамките на усилията за реформиране и частично приватизиране на губещата железопътна мрежа. От синдикатите съобщиха, че днес няма да се движат никакви влакове, предаде БТА. 

Освен влаковете в страната днес и утре няма да се движат и тези по направлението София - Солун - Атина.  Движението на шест международни влака се променя заради стачката, съобщиха от БДЖ, цитирани от БНР.
Международният влак от Букурещ за Солун ще пътува само до София. Тази сутрин същият влак заминава за Букурещ от Централна гара София, вместо от Солун. За ползващите международните влакове за страната е осигурен влак по обичайното разписание от София до Кулата и обратно.
Днес няма да се движат двата сутрешни, както и двата следобедни международни влака между София и Солун. БДЖ ще възстанови сумите на всички пътници, купили предварително билети.

Продължават и протестите и на собствениците на камиони и цистерни в Гърция, но все още няма проблеми по бензиностанциите за снабдяването с горива.
Превозвачите прекратиха вчера работа и паркираха стотици товарни коли по главните магистрали в знак на протест. В същото време собствениците на бензиностанции също останаха недоволни, тъй като правителството определи максимална цена на бензина на дребно с цел да се спре спекулата.

Превозвачите протестират срещу плановете на кабинета за либерализиране на транспортния отрасъл. Мярката е залегнала в плана за финансово оздравяване на Гърция срещу заем от 110 милиарда евро.  Гръцкото правителство е решено да проведе реформата в транспорта, която цели премахване на картелите и намаляване на цените за трансфер на стоки и горива.