Той отправи този призив по време на възпоменателните митинги по повод 33 години от началото на т.нар. възродителен процес в Могиляне и Момчилград 

"Тези, които имат честни сърца и които пред себе си могат да кажат, че са сгрешили, те ще намерят правилния път отново към ДПС", каза още в словото си Мустафа Карадайъ.

Той засегна и темата за вота на недоверие към правителството и бе категоричен, че такъв ще има и ДПС участва в работна група, която да изготви мотивите за вота на недоверие, насрочен за 17 януари.

По рано днес на възпоменателния митинг на ДПС в кирковското село Могиляне, край паметника на нелепо загиналата Тюркян по време на "възродителния процес", Карадайъ също коментира решението за вот на недоверие към правителството в контекста на европредседателството на България.

"Предстои ни европредседателство. Ние имаме голяма отговорност за това, но за нас е още по-ценна демокрацията в нашата родина. Ние ще дадем нашия принос по време на европредседателството, но ние няма да отстъпваме от нашите ценности", коментира Карадайъ.