Мустафа Карадайъ, заедно с депутати и членове на ръководството на партията участва в състоялото се в четвъртък вечерта в Дулово разширено заседание на областното ръководство на силистренската организация на ДПС, предаде БТА.

Той каза, че "тепърва започва да се реди пъзелът покрай президентските избори", но, без да съобщава имена, заяви, че "ДПС има и самочувствието, и достойните хора, които може да издигне като кандидати в президентските избори".

Карадайъ бе подкрепен от народния представител от Силистренско Камен Костадинов, че на президентските избори ДПС ще участва "като сериозен политически фактор".

На въпрос дали това заседание има някакво отношение към дейността на Касим Дал, бе отговорено, че то е част от предизборната кампания на партията. В четвъртък на още пет места в страната се провеждат подобни прояви, обясни народният представител и член на ЦОБ на ДПС Емел Етем.

Мустафа Карадайъ припомни, че в 20-годишната история на ДПС има и други примери за хора, които са се отцепили от партията. "Всички са си там, където, общо взето, е мястото на хора, които по един или друг начин малко по-различно виждат политиката в държавата", заяви Карадайъ.
"Имаме много силна имунна система като партия", подчерта и Емел Етем.

На въпрос за целите на ДПС на местните избори представителите на партията бяха единодушни, че няма да има отстъпление в броя на общините и населените места, управлявани от ДПС. Събщено бе, че скоро започват номинации за кметове. Обърнато бе внимание, че конкретните политически цели на ДПС ще бъдат формулирани след приключването на срещите по места.

В заседанието в Силистра участваха депутатите на ДПС Гюнай Сефер, Митхат Табаков, Камен Костадинов, Емел Етем, Белгин Шукри, секретарят на ЦОБ Мустафа Карадайъ и Гюнеш Махмуд - заместник-председател на младежката организация на ДПС.

По-рано през деня стана ясно,че Земеделския народен съюз (ЗНС) и ДПС се договорили да се подкрепят взаимно на местните избори. Това съобщи председателят на Земеделския народен съюз (ЗНС) Стефан Личев, цитиран от "Фокус". Ръководствата на двете партии проведоха среща по инициатива на земеделската партия. Двете политически формации са обсъдили политическата обстановка.
ЗНС и ДПС са обсъдили необходимостта от алтернатива като трети възможен път за България. “Има десен път, има ляв път, според мен , за да стигнем до европейските практики трябва да има сериозен центристки път. Тук не говорим за центристка политическа коалиция”, заяви Личев.
“Ние казахме, че наблюдаваме с интерес АБВ, веднага ни вмъкнаха вътре. Сега остава да кажат, че сме коалиция с ДПС. Просто държим един нормален диалог”, подчерта Личев.