Днес в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ разказа виц по повод подготвяната от партията на Николай Бареков операция "Чисти ръце":

"Знаете ли защо новият вътрешен министър ще бъде най-интересен? За първи път ще имаме вътрешен министър, когото никой няма да може да го води за носа... Не казвам кой е, само така се очаква".

Бареков вече номинира за вътрешен министър именно Росен Петров, който е завършил академията на МВР.

В Народното събрание, където днес Петров отиде, за да раздаде манифест за акцията "Чисти ръце", отвърна с думите:

"Г-н Бойко Борисов стана главен секретар, като преди това беше пожарникар, а аз съм бил разузнавач първа степен, така че в някои области съм по-компетентен от него. След като един пожарникар е могъл да ръководи тайните служби, един разузнавач дали може да ги води?".

По-късно от "България без цензура" разпространиха изявление на Петров, в което се казва, че ще подаде жалба в Комисията по дискриминация за това може ли политик да обижда "един обикновен български гражданин" за това, че има физически недъг.

Петров е цитиран да казва още:

"Анекдотът на г-н Борисов може би на някои ще се стори смешен, но да се подиграваш с външния вид на човек, е дискриминация. Аз имам и счупен крак, два пирона в него, леко накуцвам. Проблемите с носа са ми от преди година и четири месеца. Поведението на г-н Борисов е недостойно за човек, който имаше званието генерал. Ако мисли, че офицерската му чест позволява да се гаври с физическите недъзи на хората, нещо се е объркал".

Петров уточнява, че ако Борисов му се извини публично, ще изтегли жалбата срещу него, защото до днес го имал за приятел, но явно, както той самият казвал - "няма приятели и живее с кучетата в Банкя".

Междувременно и Николай Бареков коментира случилото се. Според него със своята неадекватност и злобни коментари Борисов издава огромен страх и напрежение заради операция "Чисти ръце".

"Да, Росен Петров няма да го води никой за носа като вътрешен министър, за разлика от Цветан Цветанов", добави той.

През април 2013 г. възрастен мъж от с. Ярджиловци подаде жалба за дискриминация срещу Борисов заради думите му, че пенсионерите са изяли фискалния резерв.

През 2008 г. пък той бе осъден за дискриминацията заради изказването си, че всички в БСП са без морал.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За "вътрешния министър" на Бареков