Случката се е разиграла вчера в столичния квартал "Младост 1", предаде БНР.

Момиченцето било оставено само в апартамента сутринта. Около 9.20 часа на домашния телефон позвънил непознат мъж. Обаждащият се представил пред детето за полицай и му съобщил, че татко му е блъснал дете, което впоследствие починало.

Мнимият служител на реда обяснил на момиченцето, че може да отърве баща си от ареста, ако събере всички пари и бижута, които намери вкъщи, и да ги сложи в плик. След това поискал номера на мобилния телефон на детето, като го предупредил да не се обажда на никого, защото ще се случи нещо лошо.

Междувременно момичето успяло да намери в жилището златни накити и 720 лева и да ги приготви в пликче. Минал около един час и „полицаят” се обадил на детето по мобилния телефон и му дал указания да хвърли събраните пари и бижута през балкона.
Притеснено и объркано детето изпълнило всички инструкции. Едва когато изхвърлило плика, се обадило на майка си и разказало случилото се. Майката веднага подала сигнал в полицията.

Случаят се разследва от 7-мо районно полицейско управление, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Досега жертвите на телефонните измамници бяха предимно възрастни хора. Рядкост бе и исканите пари да се хвърлят през терасата. Накоро обаче русенските полицаи регистрираха подобен случай с възрастна жена инвалид. Русенката хвърли през балкона 1500 лв. за "операция на дъщеря й".